søndag 19. april 2009

Det franske kjøkken viser sitt sanne ansikt



I dag melder Verdens Gang om at Frankrikes President Nicolas Sarkozy rett og slett har gått hen og slaktet en del statsledere fra andre land. Bildet antyder at han blant annet har slaktet USAs nye president Barack Obama.

I selve saken antydes det at også tyskernes Angela Merkel, spanieren Jose Luis Rodriguez Zapatero og leder for EU-kommisjonen, José Manuel Barroso ble slaktet i etterkant av G20-møtet forrige uke.

Det skrives lite om både motiv og hvilke slaktemetode som er brukt i dette noe overraskende utenrikspolitiske grepet. Men som vi ser av ingressen, virker det som om betydelige mengder krutt har vært involvert i prosessen. Kanskje Nicolas hadde tenkt å lage sprengt statsleder-bryst?

Jeg savner også informasjon om hva kjøttet nå skal brukes til. Er det til Sarkozys eget kjøkken, skal det selges til restauranter og privatpersoner, eller vil man få det servert på offisielle franske middager?

Det skal nå bli spennende å se hva som skjer med Nicolas Sarkozy etter denne overraskende franske kjøkkenvrien. Vanligvis skal man jo kunne slakte temmelig mange av sine egne innbyggere før en må svare for seg i Haag, men det skal bli interessant å se om denne saken får sette utenrikspolitisk presedens, siden mannen tross alt slaktet utenlandske statsborgere, og attpåtil statsledere. Innenrikspolitisk får det neppe noen følger. Franskmenn pleier jo å tåle og
nesten bejuble de underligste personlige krumspring hos sine presidenter.

Jeg synes forresten at det er rart at amerikanske medier (Jeg sjekket CNN og Ney York Times) ikke virker å være særlig opprørt av at statslederen deres er partert. Jeg kan forstå at EU-systemet med sitt byråkrati kanskje bruker litt tid på å oppdage at lederen deres er borte, men amerikanerne pleier jo å holde et relativt godt øye med sine presidenter. Vi får se hva som skjer.