onsdag 8. april 2009

Danske idioter fortsetter kampen (for fortsatt inntjening)

Etter at President Obama presset Tyrkia til å godta danskenes statsminister Anders Fogh Rasmussen som ny generalsekretær i Nato, har Rasmussen gjort sitt beste for å bedre samarbeidsklimaet mellom Danmark og de som fortsatt er svært skeptisk til landet (og han selv) etter publiseringen av Muhammed-tegningene.

Dette er det slett ikke alle dansker som liker. Forsøk på å bli venn med den muslimske verden er visst en dårlig ide, virker stemningen å være i deler av Danmark. Vennskap tjener man jo ikke penger på.

Dermed må man gjøre sitt beste for å rippe opp de sårene som nå prøver å leges. Så hvorfor ikke kjøre en reprise på det mest effektive hatvåpenet danskene har i arsenalet - trykking av tegningene på nytt. Det danske Trykkefrihedsselskabet skal nå trykke opp igjen den mest provoserende av tegningene (den med bomben i turbanen).

Ytringsfriheten må vernes, sier Trykkefrihedsselskabets leder, Lars Hedegaard. Tydelig det.
- Penger er noe av drivkraften bak nyopptrykkingen, Hedegaard til den danske avisen Information, og opplyser om at tegningene skal selges for 1.400 kroner for å kunne fortsette kampen for ytringsfriheten.

Og om folk skulle bli krenket av dette, og om dette skulle føre til mer vold, så er ikke det hans problem.
- Folk har ingen rett til ikke å bli krenket. Krenket er noe man velger å bli, sier Hedegaard.

Vel, jeg er uenig, herr Hedegaard. Jeg synes du er en dust, som gjør ditt beste for å tjene penger på fortsatt konflikt og for å gjøre verden mer utrygg. Og det at du prøver å dytte ytringsfrihetsidealet fremfor deg, når ditt mål tydeligvis bare er å tjene penger, gjør det hele enda mer patetisk.

La meg bare ha sagt dette: Etter min mening er det ingen tvil om at ytringsfriheten gir deg rett til å trykke bildene. Det er ikke et snev i meg som mener at det å trykke disse tegningene burde være forbudt. Men er ikke det samme som at det er en god ide å trykke disse tegningene!

Retten til å krenke er ikke det samme som plikten til å krenke.